ILLUSIONARY ROCKAZ COMPANY

OVER ILLUSIONARY ROCKAZ COMPANY

De Illusionary Rockaz Crew, ook wel bekend als IRC, is in 1998 opgericht in Utrecht. De allround breaking crew met een voorliefde voor de dansstijlen popping en locking heeft zich in de jaren daarna geprofileerd als een belangrijke speler in de Nederlandse danswereld. In theaterproducties, battles, showcases, films, fotografie en evenementen laat IRC de creatieve veelzijdigheid van de leden, maar ook van de hiphop georiënteerde dansstijlen zien.

Leden van IRC zijn als danser, choreograaf, theatermaker en organisator buitengewoon actief in het Nederlandse theatercircuit en werkten samen met onder andere het Nationale Ballet, ISH Dance Collective, Connie Jansen Danslokaal en het Nederlands Symfonisch Kamerorkest,. De afgelopen jaren maakt onze artistiek leider Shailesh Bahoran rap naam als choreograaf. Zo won hij de prijs van de Nederlandse Dansdagen, werd IGNITE genomineerd voor een Zwaan en won Redouan Ait Chitt als eerste hiphopdanser ooit de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie voor zijn rol in de IRC-productie REDO. Naast onze producties zijn wij al jaren actief binnen evenementen en trajecten waarin talentontwikkeling en de verdere ontwikkeling van de hiphopcultuur in Utrecht de belangrijkste pijlers zijn. Zo organiseren wij jaarlijks evenementen als Funk.IRC en Support Your Culture in samenwerking met de Stadsschouwburg Utrecht, zijn we een onderdeel van FreeDom City, ondersteunen wij talenten in individuele trajecten, bieden we hen een podium tijdens evenementen en geven we structureel lessen op verschillende niveaus.


IRC ONE!

Onze Visie & Missie

In onze visie moet iedere danser de kans hebben om artistiek te kunnen groeien door het ontwikkelen van een eigen identiteit.

Onze missie is om middels dans een blijvende impact te maken op iemands leven en zo generatie op generatie te kunnen blijven inspireren.

HET KERNTEAM

Kay Communicatiemedewerker
Shailesh Artistiek leider
Raymond Educatie & Events
Yordana Events
Jort Marketing
Julian Crewlid
Eddy Artistiek adviseur
Kayan Zakelijk leider
Rik Artistiek adviseur

HET BESTUUR

Mischa Bestuurslid
Joyce Voorzitter
Jan-Willem Penningmeester
Peter Secretaris
Joris Bestuurslid, marketing

Wil je meer weten over onze diensten?

Fair pay

De directie is in dienst conform de CAO Toneel & Dans. Alle medewerkers rondom de activiteiten,
van cast tot crew en communicatie, werken op projectbasis met opdrachtovereenkomsten die wij
via de Code Fair Practice opstellen. In onze producties betalen we elk castlid hetzelfde en maken wij
geen onderscheid tussen iemand die een dansopleiding heeft afgerond of ongeschoold is maar wel
talloze jaren ervaring in bijvoorbeeld battles heeft. Wij geloven in de transparantie en bijkomende
solidariteit die dat oplevert en hebben veel waardering voor de autodidactische beginselen van de
hiphopcultuur.