ILLUSIONARY ROCKAZ COMPANY

FUNK.IRC staat voor Funk In Raw Cyphers. Het evenement heeft er al meerdere edities op zitten, in haar 13 jarige bestaan. Dit jaar organiseren wij de 16de editie, tijdens het  25ste jubileum van Illusionary Rockaz Company. Met dit evenement brengen wij een ode aan de muziek, de cultuur, de dans die de groep inspireert en groot heeft gemaakt. Laten we samen deze kwart eeuw vieren met deze jubileumeditie.

Een open jamsessie, toegankelijk voor iedereen die zin heeft in dans, muziek en gezelligheid. Op deze jam proberen we een belangrijk element van de hiphop cultuur voorop te stellen; de Cypher. De Cypher is een ruimte voor community building; het gaat om creativiteit, individualiteit, de concurrentie, het delen, uitbreiding, kennis, en gelijkheid. Het aanboren van een plek waar het denken en actie samenkomen en een plek waar energie gedeeld wordt om de artistieke expressie te bevorderen. Een ‘kring’ om te jammen en een plek om onderlinge uitwisselingen te laten plaatsvinden.

De kwalificatie zal in cyphers worden gehouden. De juryleden (wiens identiteit niet bekend is gemaakt) gaan met je mee in de cyphers, terwijl ze de Top 4 dansers selecteren. Elke geselecteerde danser kan dan zijn/haar eigen partner kiezen om mee te strijden in ‘The Great 8 Battle’. 

Schema

17:00 – Deuren open (dansers)
17:30 – 19:30 – Cypher-kwalificatie
20:00 – 22:30 – The Great 8 Battle & dans voorstellingen met nieuwe werk van 3 opkomende choreografen (deuren open voor publiek)
22:30 – 00:00 – Meer tijd om te dansen