ILLUSIONARY ROCKAZ COMPANY

DE EVENEMENTEN DIE WIJ ORGANISEREN

Al enkele jaren organiseren wij, in nauwe samenwerking met de Stadsschouwburg Utrecht, twee jaarlijks terugkerende evenementen: FUNK.IRC en Support Your Culture. Beide events dragen elk op hun eigen manier bij aan de verdere ontwikkeling van de hiphop danscultuur in Utrecht en daarbuiten.

Bij FUNK.IRC ligt de nadruk vooral op uitwisseling in de vorm van jamsessies de plaatsvinden in ‘cyphers’ waarbij het saamhorige karakter van de hiphop scene centraal staat.

By Support Your Culture ligt de nadruk op het competitieve element van onze cultuur en strijden deelnemers middels een uniek 1vs1 battle concept om de prijzen. Beide events hebben gemeen dat ze de brug willen slaan tussen de underground scene en het algemene publiek om zodoende een breder draagvlak te kunnen creëren voor de verbindende en inspirerende kracht van de hiphop gerelateerde dansstijlen.

Funk.IRC

Funk.IRC staat voor Funk In Raw Cyphers. Een cypher is een ruimte voor community building; het gaat om creativiteit, individualiteit, de concurrentie, het delen, uitbreiding, kennis, en gelijkheid. Het aanboren van een plek waar het denken en actie samenkomen een plek om energie te delen om de kunsten te bevorderen. Met ‘Funk.IRC’ brengt Illusionary Rockaz Crew een ode aan de muziek en dans die de groep inspireert en groot heeft gemaakt.

Het is een open jamsessie toegankelijk voor iedereen die zin heeft in dans, muziek en gezelligheid. Op deze jam proberen we een belangrijk element van de HipHop cultuur weer meer voor op te stellen; de Cypher. Een ‘kring’ om te jammen en een plek om onderlinge uitwisselingen te laten plaatsvinden.

Support your Culture

Support your Culture: een unieke dans battle waar zowel Nederlandse als internationale dansers van het hoogste niveau het tegen elkaar opnemen. Uniek aan dit evenement is dat de dansers zelf geld inzetten. IRC verdubbelt het totaalbedrag en de winnaar neemt het volledige prijzengeld mee naar huis. Wij geloven in de kracht van verbinding in de hiphopcultuur en zorgt op de battle voor een sfeer waarin competitie en verbroedering in elkaar overlopen.

Support Your Culture is een internationaal evenement en opgenomen in de officiële ranking lijst van de NADB (Nederlandse Algemene Danssport Bond) voor de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Breakdance zal dan voor het eerst op het Olympisch programma staan.